Behandelingen & indicaties

Met welke klachten ga je naar San Bao?

Veel toepassingen

Met Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kunnen veel soorten klachten succesvol behandeld worden. Van sportblessures tot mentale klachten zoals stress en slapeloosheid. Maar ook op het gebied van cosmetische acupunctuur en vruchtbaarheid kan de TCG uitkomst bieden.

Verder kijken dan klacht

Wat de TCG als symptomen van één aandoening ziet, wordt in de Westerse geneeskunde als aparte aandoeningen behandeld – vaak door verschillende, gespecialiseerde artsen. De TCG kijkt verder dan de klacht.

Verschillende klachten kunnen dezelfde oorzaak hebben. Zo kunnen oorsuizen, migraine, rode ogen, hoge bloeddruk en nek- en schouderklachten symptomen zijn van wat de Chinese geneeswijze ‘opstijgende lever-yang’ noemt. In dat geval kunnen al deze klachten met eenzelfde acupunctuurpuntencombinatie behandeld worden.

Meer dan acupunctuur

Integrale behandeling
De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kijkt naar het lichaam als geheel. Lichaam en geest zijn één: er is een wisselwerking tussen de functie van organen en de mentale balans. Daarom bestaat een behandeling bij San Bao uit meer dan alleen acupunctuur.

Als daar behoefte aan is, krijg je daarnaast ook: voedings- en lifestyle adviezen en als nodig een recept voor Chinese kruiden

Erkend door de WHO

De World Health Organisation (WHO) omschrijft op dit moment meer dan negentig aandoeningen die door acupunctuur of fytotherapie met succes behandeld kunnen worden. Om er een aantal te noemen:

  • Pijnklachten – zowel chronisch als acuut – zoals migraine en pijn in spieren en gewrichten
  • Kinderziektes zoals eczeem en bedplassen
  • Allergieën, hooikoorts, astma en jeuk
  • Maag-darmproblemen
  • ‘Vrouwenkwalen’ zoals PMS, onvruchtbaarheid, menopauze, klachten tijdens zwangerschap en na bevalling