Voedings- & lifestyle adviezen

Adviezen voor een gezonde leefwijze

De lifestyle-adviezen van San Bao zijn vaak heel praktisch. In veel gevallen zijn het tips om stress te verminderen en je dagelijkse energieniveau te verhogen. Een aantal voorbeelden:

  • Bij stress: probeer een betere balans te vinden tussen rust en arbeid. Voldoende slapen kan al een enorm verschil maken.
  • Bij problemen met zwanger worden: zorg dat je goed en gezond eet. Regelmatige maaltijden van verse, bij voorkeur biologische, producten zijn dan aan te raden.
  • Bij spijsverteringsproblemen: sta een half uurtje eerder op en eet rustig aan tafel je warme ontbijt in plaats van een zakje te slurpen in de auto.

Goede voeding heel belangrijk

Voeding heeft een heel sterke invloed op de werking van je lichaam. Veel klachten ontstaan dan ook door onjuiste voeding. In kant-en-klare maaltijden zitten bijvoorbeeld veel minder voedingsstoffen dan in zelfbereide gerechten van verse, regionale producten.

Bij overgewicht is een slechte spijsvertering mogelijk de oorzaak; als die niet goed werkt, kun je al van 1000 calorieën per dag dik worden. Regelmatig eten is dan vaak al een goed begin.