Cosmetische acupunctuur

Hoe het werkt

Met cosmetische acupunctuur kun je alle rimpels aanpakken die je ook met Botox kunt verminderen. Het grote voordeel is, dat je geen chemische substantie in de huid hoeft te spuiten.
Door op de juiste plaatsen in de huid acupunctuurnaaldjes te zetten, stimuleer je de doorbloeding en herstel je de balans tussen de aangezichtsspieren. Uit onderzoek blijkt dat na een week of 6 het collageen weer terugkomt en de rimpel van binnenuit wordt opgevuld.

Effectieve behandeling

Een kuur begint met 4 weken lang 2 x in de week een behandeling, daarna een periode van 4 weken 1 x per week, daarna 1 x per maand. Na 3 tot 5 jaar is het effect verdwenen en kun je de kuur desgewenst herhalen.

Op de pagina tarieven vind je informatie over de kosten.

Cosmetische acupunctuur wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Gezonde rimpelbestrijding

Met cosmetische acupunctuur kun je op een gezondere manier het verouderingsproces begeleiden en harmonieuzer laten verlopen. Anders gezegd: het is een effectieve en gezonde manier om rimpels te verminderen.

In Nederland is cosmetische acupunctuur nog relatief onbekend, maar in de VS wordt het al op grote schaal toegepast.

Aangezichts-
verlamming

De geheimzinnige glimlach van de Mona Lisa…… een geheimzinnige glimlach die volgens kenners zijn charme ontleent aan het feit dat Mona Lisa een facialis parese had….

Een facialis parese of Bellse parese is een eenzijdige verlamming van de spieren van het gezicht, die doorgaans zonder aanwijsbare oorzaak optreedt.

Ineke: “In China wordt dit van oudsher met acupunctuur behandeld en het idee is daar dat hoe verser de verlamming is, des te sneller er resultaat zal zijn. Vanaf de eerste stage die ik in China liep heeft mij dit gefascineerd en ben ik onder de indruk van de resultaten die bereikt worden. In 2012-2014 heb ik deel genomen aan het twee-jarige ‘Golden Standard for Facial Acupuncture’ programma van Mary Elizabeth Wakefield om mij hier verder in te bekwamen.”

Een behandeling begint met het plaatsen van acupunctuur naalden op de onderarmen en onderbenen. Daarna volgt een guasha, cuppen en/of een massage van het gezicht, om de spieren daar voor te bereiden op de acupunctuur. Vervolgens worden een aantal hele dunne naaldjes in het gezicht geplaatst, steeds gegroepeerd rond de spieren die het sterkst aangedaan zijn. Met haar achtergrond als fysiotherapeut kan ze aansluitend als nodig ook gerichte oefeningen geven.